Navn på dit barns sut er både praktisk og personligt

Her på siden kan man finde information om tusindevis af forskellige drenge- og pigenavne. Alle navne har en oprindelse, om det er fransk, argentinsk, latinsk, dansk eller noget helt andet. Der kan findes de helt klassiske drengenavne som Anders, der har oprindelse i Skandinavien og har betydningen af noget ’mandligt’. Der kan også findes mere specielle navne som Adora, der har en latinsk oprindelse og betyder hæder.

Det er populært at give barnet personlige ting og sager med navn på, og hvad end dit barn har et dansk eller udenlandsk navn, og hvad end det betyder, så er der mange muligheder for personlige accessories og sutter se mere her for at blive klogere på dine muligheder. Byhappyme er en udbyder, der giver dig mulighed for, at dit barn kan få en sut eller andre ting og sager med netop deres navn på.

Personlige accessories og sutter til dit barn

Hos udbyderen Byhappyme finder du et utal af muligheder for at designe en sut med navn på til dit barn, hvad end det er en Anders eller Adora. Der er uendelige muligheder for sammensætning af modeller, farver, brand og størrelse på sutten. Man vælger blot, hvilket design sutten skal have, og hvilken størrelse den skal have, og så skriver man det navn, man ønsker, der skal stå på sutten. Der er også fokus på dit barns sundhed, da alle sutter og produkter derudover er BPA-frie.

Ud over sutter, tilbyder siden også en masse andre produkter som for eksempel hagesmækker, bamser og bestik, der alt sammen kan designes og tilpasses med navn på samme måde som sutterne. Disse produkter er også BPA-frie, og her vælger man også blot en farve, et brand og design, og så skriver man, hvilket navn der skal stå på.

Man kan også bestille personlige navnemærker. Disse kan man også helt selv designe med farve, skrifttype og logo. Navnemærkerne kan bestilles i sæt og er lige til at sætte på drikkedunken, huen, madkassen eller hvad barnet nu har med i daginstitutionen. Produkter med navn på har nemlig en god fordel, når dit barn for eksempel er i børnehaven eller er hjemme hos en legekammerat.

Personlige sutter og accessories er gode til en travl hverdag

Med for eksempel en sut med navn på er du sikker på, at dit barn altid har sin egen sut, og du slipper for at købe nye sutter hele tiden, fordi de gamle forsvinder hjem med andre børn eller på anden mystisk vis. Desuden er der gode hygiejniske fordele ved en personlig sut eller personlige accessories, da du slipper for, at dit barn får et andet barns sut med hjem, hvor der kan overføres bakterier og smitte. En sut med navn på har altså meget lettere ved at blive hos den rette ejermand, og så mindsker den risikoen for, at dit barn smittes med sygdomme af andre børn.

Sutter og andre produkter med barnets navn på gør det også meget lettere for den stressede pædagog, der skal holde styr på 30 børn ad gangen, der måske alle har den samme slags madkasse, fordi den er det nye sort. Hvis der er navn på dit barns madkasse, slipper pædagogen for, at der opstår problemer og forvirring i forbindelse med at finde ejermanden. Man gør altså pædagogerne en stor tjeneste ved at udstyre dine barns ting med navn.

Der også rig mulighed for gaveidéer på siden, hvis du nu har en ven, du synes, der skal have øjnene op for denne unikke og praktiske mulighed.

Sms-sprog giver nye børnenavne

At hedde noget almindeligt som Mette eller Peter er håbløst umoderne i dag, hvor børn er designertøjsklædte statussymboler og helst skal hedde noget ganske særligt som Freja, Mathilde eller William. Men det kunne være meget værre! I England har jagten på specielle navne nemlig ført til, at sms-sprogbruget nu er taget i brug. R d ik bar f1?
Engelske eksempler 
Iflg. Daily Mail er man i stigende grad begyndt at se alternative stavemåder for børnenavne, som kunne tyde på, at far og mor har brugt mere tid på at læse sms-beskeder end at studere The Oxford English Dictionary.

For eksempel er Anne blevet til An, Connor til Conna, Laura til Lora og Cameron til Cam’ron. Det værste eksempel er dog set på New Zealand, hvor et forældrepar ville navngive deres søn “4Real”. Det havde de dog ikke held med, så sønnike blev døbt ‘Superman’ i stedet…

Specielle navne 
Sms-sproget er jo netop kendetegnet ved kraftige forkortelser, lemfældig omgang med grammatik og stavemåder, der ligger tæt på udtalen. Man er således heller ikke sikker på, om mange af de nye navne er et udtryk for, at forældrene vil give deres børn specielle navne – eller at de bare ikke kan stave ordentligt.

Debatten om, i hvilket omfang sms-sproget påvirker det almindelige sprog, har kørt nogle år, men her er da et ganske konkret eksempel på, hvad der sker, når skriftssproget foregår i 160 tegn ad gangen.

Danske sms-navne? 
Det varer dog lidt inden, vi herhjemme kommer til at se navne som X-tian, J1z og Mædde, da Kirkeministeriet skal godkende alle nye navne. Husker man sagen om Christophpher (med ph-ph) for år tilbage, vil man også vide, at de er lidt tilbageholdende med at føje lidt for kreative forældre.

Rockstjernernes mærkelige børnenavne

Moon Unit, Zowie Bowie og Misty Kyd. Rockstjerner finder ofte på meget mærkelige navne til deres børn.
Se EkstraBladets Top 10 her.

Børn af rockstjerner må ofte finde sig i lidt af hvert. Blandt andet må et større antal af dem finde sig i at have mildest talt mærkværdige navne.

Den afdøde rockstjerne Frank Zappa var i intet mindre end verdensklasse, når det gjaldt om at finde på afvigende navne til sine børn. På en liste baseret på en internetafstemning har den amerikanske rockstjerne to af sine fire børn repræsenteret.

Hans datter, Moon Unit Zappa, ligger nummer et, mens hans søn Dweezil må tage til takke med en syvendeplads. Zappas datter Diva Muffin måtte se sig slået i kampen om at komme ind på listen. Blandt andet af Bonos søn – Elijah Bob Patricius Guggi Q.

2.300 personer har deltaget i afstemningen, hvor man også kunne stemme på Michael Jacksons to børn Prince Michael og Prince Michael II, der dog ikke kom med på listen.

Top 10 over rockstjerners mærkelige børnenavne:

1 Moon Unit – Frank Zappa

2 Apple – Chris Martin (Colplay)

3 Misty Kyd – Sharleen Spiteri (Texas)

4 Geronimo – Alex James (Blur)

5 Heavenly Hirani Tiger Lily – Michael Hutchence/Paula Yates

6 Dandelion – Keith Richards (Rolling Stones)

7 Dweezil – Frank Zappa

8 Elijah Bob Patricius Guggi Q – Bono (U2)

9 Zowie Bowie – David Bowie

10 Rufus Tiger – Roger Taylor (Queen)

Nordiske gudenavne

De nordiske gudenavne rummer historier og sagn om gamle tider. En del af gudenavnene er stadig populære i dag. Ønsker du et anderledes navn til din baby er de nordiske gudenavne en god inspirationskilde.

Balder – Odin og Friggs søn.
Fenrisulven – Lokes afkom med jættekvinden Angrboda.
Frej – søn af Njord og bror til Freja.
Freja – datter af Njord og søster til Frej.
Frigg – gift med Odin.
Gefion – gudinden der skabte Sjælland.
Gleipner – magisk kæde der holder Fenrisulven fanget indtil Ragnarok.
Heimdal – står vagt ved broen Bifrost, indgangen til gudernes verden.
Hel – Lokes afkom med jættekvinden Angrboda.
Hugin – en af Odins to ravne.
Høder – Odin og Friggs søn.
Loke – søn af en jætte.
Midgårdsormen – Lokes afkom med jættekvinden Angrboda.
Mimer – en vis gammel mand der vogter en brønd ved Yggdrasils rod.
Mjølner – Tors magiske hammer.
Munin – en af Odins to ravne.
Njord – far til Frej og Freja.
Odin – asernes konge gift med Frigg.
Ragnarok – Verdens undergang.
Skade – jættekvinde gift med Njord.
Sleipner – Odins ottebenede hest Sleipner er født af Loke. Faren er hingsten Svadilfare.
Sif – gift med Tor.
Tor – søn af Odin og jættekvinden Jord.

Hvad skal barnet hedde?

Ja, det spørgsmål stiller alle forældre sig selv på et tidspunkt. Det er ikke en nem opgave at finde det helt rigtige navn til den nye guldklump.

At vælge et børnenavn er et stort ansvar. Det kan være noget af en kabale at få det hele til at gå op når man skal finde drengenavne eller pigenavne. Man skal tænke sig godt om. Navnet skal jo passe lige så godt til babyen og teenageren som til rockstjernen (hvis han eller hun bliver det) og pensionisten.

Kan man overhovedet navngive et barn man ikke har mødt endnu? Nogen er ikke i tvivl og har navnet klar i god tid inden den første ve! Andre ønsker at møde barnet først så man kan mærke efter om navnet nu også er helt rigtigt.

Ligegyldig hvilken metode man vælger, så er der god inspiration at hente på nettet. Her på Børnenavne.dk har vi over 40.000 navne på lager! Du kan også læse om navnets betydning samt hvilke land navnet oprindeligt stammer fra.

Held og lykke med at finde det helt rigtige børnenavn!